3 tips för en mysig höst

Det är höst i Sverige, ännu en gång. Hösten är en årstid som kommer med mycket mys, vilket självklart är uppskattat. Men hur får man det extra mysigt när hösten är här? Vi har tre tips till en mysig höst:

 • Bada under stjärnklar himmel:
  Självklart blir hösten mysigare med en badtunna. Tänk dig själv en kall höstdag i oktober, omgiven av varmt vatten. Vi i Villa har skrivit om hur det är att bada under hösthimlen i en artikel. I artikeln skriver de om familjen Björnsson som har en fyrkantig pool i trädgården, vilken ger de väldigt stor glädje. De menar att spabadet har blivit något av en samlingsplats för familjen, där de alla trivs – unga som gamla. Sen är det klart att det är ganska kostsamt att köpa en pool, oavsett storleken. Men en får tänkte vad den kan ge till hemmet. Och om du någonsin ska köpa en utomhuspool är det nu till hösten, eftersom det verkligen ger stor glädje och hög mysfaktor.
 • Laga goda höstgrytor:
  Hösten är också ett perfekt tillfälle för god matlagning. Och det som står på receptet är grytor, grytor och grytor. Ett plus självklart mat_ris_kött_grytaockså om du väljer att använda höstens råvaror, det är både godare och mer miljövänligt. En höstgryta som verkligen rekommenderas är denna höstgryta med kantareller. Den är faktiskt också väldigt enkel att laga:
  – Du behöver: valfritt kött (rekommendation är älg eller nötkött), gul lök, morötter, smör, salt, vitpeppar, vatten, kalvfond, vinäger, enbär, timjan, svartvinbärsgelé, soja, vispgrädde, vetemjöl, vatten, färsk svamp, smör, lingon, timjan.
  – Skär köttet i grytbitar, skala och tärna lök och morötterna, bryn alltsammans och lägg i en gryta. Tillsätt sedan endast övriga ingreddienser utöver svampen och låt det tillsammans sjuda i 45 minuter. Stek sedan svampen och rör ner i grytan, servera med potatis.
 • Inred med detaljer:
  För att få hög mysfaktor i hemmet är det viktigt att inreda snyggt, någonting många väljer att fokusera på till hösten. Om du också känner för att göra det lite extra mysigt i hemmet är vårt tips till dig att fokusera på basfärger. Dovare och mörkare toner i blått och grönt är helt rätt i år, väggar får gärna vara frgåade i beige. För inredningsdetaljerna är det mässing och marmor som fortsätter vara starka, och dessutom kommer etniska mönster att växa sig större. Tips? Köp hem snygga sideboards för bra förvaring, dessa kan du även sätta de vackra ljus och inredningsdetaljerna som är så trendiga till hösten. Du hittar bra sidebords och förvaring på: http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring/sideboards.

Glöm inte att njuta

Glöm inte heller att hösten är kort. Snart kommer vintern och nog är även den mysig, men det är mer på grund av julen och inte årstiden. Snart är det december Hund med pinne höstoch då är det inte samma sak. Glöm inte heller att ta dig ut i naturen för att njuta av hösten. Kanske ut och leka med hunden bland löven? Det är någonting som bringar stor glädje.