Avslappnande massagebadkar

Bad och massage i ett

Om du ofta anstränger dig fysiskt, vare sig det är på jobbet eller på fritiden, kan du behöva massage. Det finns många sätt att få massage på, men ett av de bästa och i längden billigaste är att köpa ett massagebadkar.

Du kanske har ett fysiskt krävande jobb. Du kanske tränar hårt flera gånger i veckan för att genomföra en Iron man eller en svensk klassiker. Eller du kanske har många projekt hemmavid, som att bygga en badtunna eller bygga en friggebod. I dessa tre scenarier, och många andra, kommer ansträngningen att kännas i musklerna efter en hård dag. Det allra bästa då är massage. Fler och fler arbetsplatser inser detta, och köper in masagefåtöljer eller erbjuder de anställda friskvårdsbidrag som kan användas för att gå till en massör. Båda de här formerna av massage fungerar ungefär lika bra. Den tekniska utvecklingen har gjort att även en maskin idag kan ge en bra massage. Med de olika program som finns i både massagefåtöljer och andra massagemaskiner kan man få en massage som är anpassad till sin egen kropp, och till de behov man har. Det går dessutom att skapa egna massageprogram.

Det finns flera fördelar med massage:

  • Massage motverkar inflammationer i muskelceller efter träning, och stimulerar mitokondrierna, som brukar kallas cellens kraftverk.
  • Massage sänker nivåerna av stresshormonet kortisol.
  • Massage kan verka smärtlindrande.

Massagebadkar

Avslappnande massagebadkarOm du inte arbetar på en arbetsplats med massagefåtölj, och inte har möjlighet att gå till en massör, kan ett massagebadkar från badspecialisten.se vara ett alternativ. Det låter som en lyxartikel, i paritet med en jacuzzi, men faktum är att massagebadkar inte är särskilt dyra idag. De billigaste karen hos Badspecialisten kostar strax under 10 000 kronor. Det är betydligt mer än vad ett vanligt badkar kostar, men hälsovinsterna med ett massagebadkar är också värda en hel del.

Den billigaste modellen hos Badspecialisten, modell 010, är utrustad med 7 vattenjets, 8 luftjets, undervattensbelysning och ljudsystem. Det är med andra ord inte en modell med budgetkänsla, trots det ganska låga priset. Väljer man att gå upp några tusenlappar i pris får man fler vattenjets, digital temperaturkontroll och tysta, gummiupphängda pumpar.