Badtunna & badrum höjer värdet

Går du i tankar på att kanske sälja din bostad? Du är inte ensam, bostadsmarknaden är ständigt het och eftersom folks levnadsförhållanden ständigt ändras så behöver man också anpassa bostaden efter det, antingen genom att göra om den man har eller genom att sälja den man har och köpa en ny. Men innan man säljer så gäller det att se till att man gör en så bra affär som möjligt, man ska inte bara slänga sig in i säljprocessen utan någon förberedelse. Det gäller att göra de saker som kan höja värdet på bostaden innan man värderar och lägger ut den till försäljning, och det kan vara många saker man göra innan man säljer.

  • Det har skrivits flera gånger om att badrummet är det som höjer värdet mest, så därför är det en bra idé att sätta ”renovera badrum” högst upp på listan över vad ni ska göra för att höja värdet så mycket som möjligt.
  • Fräscha gärna till köket också, för det är också något som är avgörande för många när det kommer till bostaden.
  • Om det är så att ni har väggar som kanske är fläckiga eller har lite slitna tapeter kan det vara bra att måla om, det gör väldigt mycket för intrycket. Ett intryck av trista och fläckiga tapeter sänker värdet direkt.
  • Badtunnan får vi inte glömma! Bor du i en stor trädgård och har en badtunna du inte tänker ta med dig så se till att framhäva det när det ska värderas och säljas, för en underbar badtunna höjer verkligen värdet på en bostad. I annonsen får det gärna finnas en bild på hur underbart ett bad under stjärnklar himmel kan se ut.

Givetvis kan du inte gör hur mycket som helst innan du ska flytta, och det kan vara svårt att hitta motivationen till att göra något finare när man faktiskt ska flytta snart, men tänk så här: om du renoverar nu kommer du få mer pengar för bostaden och då har du råd att göra din nya bostad så mycket finare! Så se över vad du kan göra och vad som kan åtgärdas, och sätt sedan igång och ställ i ordning bostaden för försäljning!