Byt den svenska sommaren mot värme vid medelhavet

Att på sommaren lämna storstaden för att njuta av plusgrader och solsken vid sommarstugan är någonting många gör. Detta skrev vi även om i ett inlägg här, för några år sedan. Men du som har semestrat på sommarstället i Sverige denna sommar kanske inte är helt nöjd med vad du har fått. Denna sommaren har det regnat och varit kallt, och utan att ha doserat in tillräckligt med d-vitamin börjar nu juli gå mot sitt slut.

Det är självfallet trist, vi är många som är besvikna. Samtidigt får man vara medveten om att detta kan ske när det kommer till den svenska sommaren. De senaste åren har vi varit bortskämda med värmeböljor och långa sträckor av sol, men någon gång måste vändning ske. Det verkar som att vi inte får någon sommar detta år. Det är bara att acceptera.

Köp en ö i medelhavet

Men du vet, det finns alternativ. Bara några mil bort, några timmar med flyg, finns värmen. Och vet du vad: det är guldläge att skaffa sig en Grekisk ö. Må låta märkligt, men så är fallet – det rapporterar man i en artikel här.

Det är i och med de nya lånekraven som Grekland har gått med på, nu möjligt att faktiskt göra en grekisk ö till ditt egna semester paradis. Många är det som redan har lägenheter eller villor i Spanien men för samma pris kan du nu istället köpa en Ö. På olika sajter runt om på internet hittar du de billigaste öarna: Little Lesbos kan bli din för bara 800 000 euro.

Visst är det ett stort steg att köpa en ö, det är ju bra mycket mer ansträngande än att ha ett sommarställe i skärgården som du ska ha hand om. Men samtidigt – vilken otrolig dröm att få öga en paradisö i medelhavet. Hav blåare än en klarblå himmel och vatten som alltid är redo att fånga dig när du behöver svalkas. Det är svårt att tacka nej till tanken. Varför inte göra den till verklighet? Då slipper du i alla fall den regniga svenska sommaren, och hur mycket är inte det värt egentligen?

greklands-flagga