Cool med en pool

Den som skaffar en badtunna och får blodad tand väljer ofta att komplettera med en pool.  Då har man en anläggning för både avkoppling och motion, och man kan dessutom vara värd för poolpartyn och barnkalas som höjer nivån för vad som räknas som en spektakulär fest.

Vilken pool man bör skaffa beror på många olika saker: hur ser tomten ut, hur mycket tid kan man lägga ned på skötseln av den, och vad har man tänkt använda poolen till? En pool för träning i första hand ser annorlunda ut än en pool för barnen att leka i. Vilken budget man har, och hur mycket av arbetet som man kan göra själv eller med hjälp av bekanta, påverkar naturligtvis också vilken pool man får i slutändan.

Ett eget vattenland

För den som bor avskilt, exempelvis på en gård på landet, kan det vara frestande att sen bygga ut ytterligare, och skapa ett helt vattenland för hemmabruk. Saker som kan ingå då är bl.a. en vattenrutschbana, ett hopptorn till poolen, eller en trampolin, en bastu inomhus och gärna en ångbastu också. Alla dessa saker finns ännu inte att köpa för hemmabruk, så den som vill ha dem får vara lite kreativ. Å andra sidan finner många det inspirerande, ungefär som de som bygger fungerande vapen av Lego, eller modeller av historiska byggnader.