Dags att renovera badrummet?

Badtunna i all ära men faktum är att badtunnan först och främst är till för ett avkopplande och njutningsfullt bad och inte huvudsakligen för att sköta sin hygien eller göra sig ren och fräsch i vardagen. Nej detta har vi självklart badrummet till. Att ha ett fräscht, fint och funktionellt badrum är mycket viktigt för de flesta av oss just eftersom det är här vi tar hand om vår hygien. Att vi med jämna mellanrum väljer att renovera badrummet är därför inte så konstigt.

Badrummet används flera gånger varje dag, dessutom ofta av flera personer. Självklart är slitaget större i detta rum än i till exempel sovrummet. Att renovera badrummet med kanske 10 års mellanrum är därför inte särskilt konstigt. Däremot är en badrumsrenovering ofta en mycket kostsam historia vilket gör att denna typ av renovering självklart inte sker särskilt ofta. Inför badrumsrenoveringen finns det några saker som är viktiga att tänka på.

• Eftersom det antagligen är många år till nästa badrumsrenovering så kan det vara smart att välja kakel, klinkers etcetera som är neutralt vad gäller färger, design och så vidare. Vitt är exempel på sådant som alltid fungerar. Man vill ju inte välja något som är jättemodernt i år, till exempel orange och grått, men som kommer bli omodernt redan om ett eller två år.
• Bra hantverkare ska ha våtrumslicens som de kan visa upp. Detta är otroligt viktigt. Det bästa är dessutom att anlita ett företag som både har licenserade och kunniga hantverkare och som dessutom har produkter och allt för att renovera badrummet. Att ha kontakt med ett företag som både sköter renovering, ordermottagning och leverans av produkter underlättar väldigt mycket för dig som kund.