För en njutbar höst och vinter

Nu när luften blir kallare och kvällarna mörkare är det naturligt att många av oss får ett ökat behov av mys och njutning. Under den mörka och kalla årstiden som väntar så finns det få saker som är så mysiga som att tända levande ljus, korka upp en flaska gott vin och sedan bara njuta av en god bok, film eller sin älskades sällskap. Något som kanske skulle kunna toppa den mysfaktorn är väl i så fall en alldeles egen, perfekt uppvärmd, badtunna ute i trädgården eller på uteplatsen. Tyvärr är en badtunna inte direkt billig. Däremot är det en investering som man med största säkerhet inte ångrar. Att bada en uppvärmd badtunna när luften är krispigt kall är ju faktiskt något av det mest njutbara.

Att de flesta av oss kommer ta lån, många gånger under livet, är väl knappast någon nyhet. Det är heller inget att ha ångest över. Man arbetar och tjänar pengar och trovärdighet som i sin tur gör att man är godkänd att ta lån hos banken. Att ta banklån för att skaffa sig en badtunna tycker vi är helt ok. Om ekonomin tillåter det vill säga.

När det gäller mindre, ofta oförutsedda utgifter, så fungerar sms lån oftast mycket bra. Om man vet att man kommer få in en lön eller annan inkomst som täcker det man har lånat. Sms lån har ofta hög ränta och oftast är tiden man har på sig att betala tillbaka ganska knapp. Vet man att pengarna kommer komma in innan sista återbetalningsdag så är sms lån ett mycket bra alternativ till banklån eftersom det går snabbt att få, oftast utan varken krångel, frågor eller möten.

”Det verkar som om det blir mer och mer okej att dra på sig lån för de enklaste sakerna. Personer idag verkar inte se det som en stor grej att vara skuldsatt för livet, nej det är ju närmast normalt, till skillnad från det jag hör av de äldre som värdesätter att vara skuldfria. Låt mig ge förtydliga med exempel.
Studenter som inte får sommarjobb, för som vi alla märkt i det här politiska klimatet så är det inte lätt, väljer ofta att gå sommarkurser för att kunna ta fortsatta lån från CSN. CSN må vara hyggligt snälla jämfört med banker eller sms-lån, men det försätter ändå studenterna i skuld. Det handlar om hundratusentals kronor som de efter sin utbildning ska omedelbart betala tillbaka…”