Fördelar med badtunna

Har du en bit av tomten ledig så kan du installera en badtunna som du, din familj och dina vänner kan bada i året om. Att kunna koppla av med ett utomhusbad, även då det är minusgrader, är något som är mycket avkopplande och rogivande.

Badtunnor finns i ett stort antal olika utföranden och i olika material som exempelvis plast och trä. Storleken på badtunnan kan fås för två personer upp till en större grupp människor.

Umgås i en badtunna

Badtunnan kommer ursprungligen från Japan och användes för gemensamma bad vid sociala tillfällen. En badtunna används också i samband med spabehandlingar, vilket får din kropp att må bättre i samband med ett varmt bad. Att kunna ta ett svalkande bad i en badtunna under en sommarfest är något som brukas uppskattas av många av festens deltagare. Även barnen brukar vilja svalka av sig genom att bada i en badtunna mellan lekarna då solen står som högst på himmelen.

Fördelar med en badtunna

Till skillnad mot en pool så kräver inte en badtunna massa grävarbeten och isolering utan istället så går det snabbt att få sin badtunna monterad och sammankopplad så att man kan börja bada. En badtunna kan du bada i både på sommaren men också på vintern. Du kan värma upp vattnet i badtunnan genom att elda med ved eller elektroniskt. Det gör att du kan ta härliga kvällsbad även då det är minusgrader i luften. En badtunna är också enkel att hålla ren. Du kan använda en vattenslang och sedan en skurborste för rengöringen.