Hur viktig är trädgården

En härlig trädgård lugnar, skapar harmoni och får oss att vilja vara ute och bara njuta. Men varför är det så svårt att fixa den där trädgården då? Varför blickar vi hellre inåt än utåt?

3449447-sekatorAtt det råden en inredningshets bland oss alla är det ingen tvekan om. Vi Svenskar är ett folk som har det bra ställt och gärna vill att vår bostad ska spegla vårt välstånd. Men, det märkliga i det hela är då att de flesta, eller många av oss, väljer att helt prioritera bort vår trädgård. Den finns där liksom taket finns som skyddar oss från regn och kyla. Men vi gör inget mer med den. För många kan det bara handla om att man behöver lite inspiration och för andra så kommer ens baksida att alltid se som tomten som Gud glömde.

Ett spadtag i taget

Behöver du inspiration så klicka din in på denna länk: http://hd.se/bostad/2013/05/02/ulla-molins-tradgard-fortsatter/ för att se en kvinna som verkligen kämpat för att få till sin drömträdgård. Läs och bli inspirerad för att sedan ta tag i din egen bakgård. Life4garden hjälper till med trädgårdsdesign så du behöver aldrig känna att du måste trolla fram din trädgård själv. Där kan du få hjälp med vilka växter som passar fint ihop och hur du kan göra för att på bästa sätt lyfta din trädgård och kanske vilja vara ute mer än vad du är inne.

Vad som är bra är att utgå från vad ni gillar att göra: är det att anordna grillfester eller är det till att bada i en potentiell och framtida pool som skulle få pricken över i:et. Det går att tänka hur högt och brett som du eller ni bara vill. För man kan alltid skala ner sina drömmar och få dem att passa var ni befinner er just nu. Tänk bara på att trädgården är viktig och att det är ett stort och fräscht rum som  ni har tillgång till. Utnyttja det rummet för att må bättre.