Inred trädgården med växter och inredningsdetaljer

Det är dags att börja planera trädgården om du vill skapa en plats att vara på som passar just dig och din familj. Kanske söka bygglov för något viktigt, köpa nya utemöbler eller ta del av trädgårdsinspiration för att få fler idéer.

Oavsett om du vill ha en grönskande oas att vistas i om sommaren, eller en lättskött uteplats med bästa solläge är det bra att börja planera för trädgården redan under våren. Vad vill du ha för växter, möbler och dekorationer ute på din uteplats, altan eller i trädgården? På Designinterior.se hittar belysning för uteplatsen och tomten, ljuslyktor och vackra blomkrukor i cement. Perfekt för den som vill skapa ett rum att mysa i under både dagar och kvällar om sommaren.

Design och inredningsdetaljer i trädgården

Det finns mycket man kan göra för att lyfta trädgården till nästa nivå. Allt handlar om att hitta inspirationen och följa trädgårdens förutsättningar:

När du planerar platser i trädgården, tänk zoner! Sola, odla, äta, leka, umgås. Varje plats, väderstreck har sin bästa förmåga till aktivitet. Glöm inte ta hänsyn till väderstrecken när du väljer växter och aktivitet, så blommor och du kommer att trivas – Sköna Hem

Även i en artikel i Aftonbladet och i Expressen går det att läsa om hur du kan tänka när du inreder i din trädgård, vare sig det är med växter, stenlagda gångar eller sköna utemöbler och vackra krukor med blommor. Tänk alltid på vad du ska använda din trädgård till och om det finns faktorer som påverkar växtlighet, som jordmån, läge och omkringliggande omgivning. Det är inte svårare än så.