Inredningstrender för 2019

Vad är trendigt i inredning just nu och vad kan du med slitet golv göra för att slippa byta ut det mot ett helt nytt?

En stor trend, inte bara i inredning, är att tänka mer på hållbarhet och miljö. Att inte köpa nytt utan återbruka, reparera, återanvända och återvinna. Parkett Design JE AB kan golvslipning och ser till att ge slitna golv ett helt nytt liv samt ny lyster. Det gör att du slipper riva ut ett gammalt golv för att lägga nytt. Perfekt både för miljön och för din plånbok.

Trender för hus och hem 2019

Men vad mer är trendigt i inredningsväg? Förutom snygga, nyslipade golv är det naturmaterial och ljust trä som är väldigt inne just nu. Liksom den starka trenden med art deco som kickade igång redan för några år sedan.

 • Det avslappnade 70-talet inspirerar.
 • Linne, jute, läder och trä – 2019 vill vi ha material som håller länge och åldras vackert.
 • Intresset för klassiker ökar och andrahandsvärdet är högt.
 • Vi möblerar gärna lågt, bekvämt, flexibelt och åt många.
 • Bordet får mindre fokus!
 • Färgskalan är sober: naturvitt, milda jordiga toner och brunt.
 • Accenter i form av rustika material som sten och keramik, och allra helst en djungel av storbladiga växter.

Eller…

 • En mer upprätt, sittvänlig och klassisk stil med influenser från 50-talets smäckra sittmöbler.
 • Sitthöjden är betydligt högre än på sofforna som en längre tid dominerat marknaden.
 • Vi kommer att få se mycket mustiga toner i sammet, och soffben i någon form av metall.
 • Många valmöjligheter vad gäller klädsel och ben – modellerna kan passa in i de flesta inredningar.

Källa: Sköna Hem

Sovrummets viktiga lugn

Och hur ser trenderna ut för sovrum? Viktigast är såklart att du inreder ditt sovrum så att du sover bra där. I en artikel i Elle Decoration. Sömnsvårigheter är nämligen vanligt och kan ställa till stora problem, både för humöret och hälsan. Med några knep i inredningen kan du dock hjälpa sömnen på traven, bland annat med dessa tips:

Dämpad belysning – dimningsbara lampor gör inte bara rummet mysigt, det minskar också risken för att göra dig pigg på kvällskvisten. Dimra redan ner när det är några timmar kvar innan läggdags, då har dina ögon och din kropp tid att förbereda sig för sömn.

Ordning i sovrummet – är viktigare än du tror, för känslan av lugn och ro. Det kan nämligen vara svårt att varva ner när det ligger högar med kläder och prylar i oordning på bord och hyllor. Med bra förvaring och en avskalad inredning blir det lättare att hålla ordning och därmed lättare att känna lugn när du kliver in i sovrummet.

En lugn färgskala – påverkar sömnen och sömnigheten. Med svala toner och gärna i naturnära skalor, blir det lättare att slappna av. Kanske en ljusbrun kalkfärg, en varmvit ton eller grågrön färg?

Inred efter din personlighet – detta stämmer för alla rum och gör att du trivs bättre. Detaljerna för gärna framhäva den som är du och det du gillar. Det kan vara en favorittavla, en cool lampa eller kanske blommor i en vas på fönsterbrädan?

Mer trender här.