Konsten att bada

När vi inte än är födda ligger vi en vagga av kroppsliga vätskor och trampar vatten vi helt nakna i vår moders liv. Innan vi är människor under solen och månen är vi först och främst vattenmänniskor. I nio månader har våra kroppar legat i vatten. Det är en lång tid i spadet och det präglar oss människor i allt vi gör.

Vatten har en lugnande effekt på oss. I alla situationer då vi frivilligt eller motvilligt kommer i kontakt med vatten under våra liv är det förknippat med olika känslor. Dessa känslor ger starka minnen.

• Ett duggregn under sommarens heta dagar
• En storm och störtskurar på hösten
• Ett varmt bad efter en fysisk strapats
• En varm dusch när man känner sig lite nere
• Sexuell attraktion i badkläderna på en offentlig badplats
• Vattenlekar
• Surfing

Det rogivande badet

Vad vi än väljer att göra i vattnet när vi badar har det en renande effekt. Inte bara på utsidan. Vattnet sköljer hela ens själ när man badar. När man kommer upp ur badet är man lätt och spänstig i både kropp och själ. Man kan välja själv hur mycket man låter sin själ komma ut i vattnet. En del människor är rädda för vad som händer om de badar sin själ, andra vet knappt att den existerar trots att det känns så bra när de badar, medan andra gör allt för att få bada kontinuerligt.

Ett exempel är människor som lägger stora pengar på att installera en badtunna, ett spa eller en jacuzzi i sitt hem. De som inte gör det för att det ser lyxigt ut gör det för att förhöja känslan i sin vardagliga badrutin. Dock kan det bli svårt att ta med sig badet när man flyttar. De får förmodligen be ett företag för flyttstädning i Stockholm som vet hur man flyttar ett badkar.

En annan lite smidigare lösning för att få komma i kontakt med sin själ via vattnet är surfing. Att få ligga ute i vattnet och fokusera på nästa våg samtidigt som man ligger mitt i moder naturs eviga livmoder är underbart kurerande för själen. En sorts meditativ bad-aktivitet. Det spelar ingen roll vilken temperatur vattnet har. Allt som känns är glädjen.