linnelakan

Linnelakan och ett skönt sovrum

Varför är inredningsdetaljer i sovrum så viktiga? Jo, för det är här vi ska slappna av och sova gott. Det ska med andra ord vara ett rum att trivas i. Då bidrar även de små delarna en fullständig helhet.

Vem drömmer inte om sköna påslakan i linne att dra sig i en sommarmorgon? Det och andra viktiga inredningsdetaljer gör ett sovrum. Vad mer att bra att tänka på när du vill skapa ett behagligt, ombonat och lugnt rum att sova och slappna av i?

Bädda med nya lakan i sovrummet

linnelakanFörutom att bädda med nytvättade, krispiga lakan i sängen finns det mycket annat som kan förhöja lyxen i sovrummet. I en artikel i Sköna Hem går det bland annat att läsa om hur du med fler inredningsdetaljer verkligen får till en drömmig känsla. Ett överkast i iögonfallande färg, med snyggt mönster, knappar eller gnistrande sammet kan sängen verkligen bli kronan på verket i rummet. Det finns även luftiga och tunna överkast i linne och bomull som är utmärkta att bädda med om sommaren eller sen på våren när värmen börjar komma. På vintern gör sig tyngre överkast bättre, som en i sammet eller kanske en fuskpäls som ligger draperat över sängen.

Höj stämningen med inredningsdetaljer

Andra sätt att höja stämningen och göra sovrummet mer ombonat är genom att ha tonvis med kuddar, i sköna tyger och fina färger givetvis. En kudde piffar upp även ett i annat fall rätt så tråkigt rum. Det gäller både för sovrum och vardagsrum. Och vill du ha det tyst och dovt i sovrummet, kanske slippa höra ljud från ovan- eller nedervåning? Då är ett smart drag att lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet. Det är mycket enklare än vad man kan tro och har verkligen kommit tillbaka i modet, efter att träparkett har legat på topplistan i decennier. Du behöver bara skära mattan efter behov och sedan använda dubbelhäftande tejp när du sätter den på sin rätta plats. Sådär! Nu har du inte bara ett tyst rum att slappna av i – du får även sätta ner fötterna på ett mjukt och skönt golv när du går upp om morgnarna. Inte minst är det riktigt skönt när vintern kommit till våra breddgrader och det känns kallt och kyligt att stiga upp i mörkret.

Fler inredningstips för sovrum hittar du här och här.