New York och slipade trägolv

Vad kan öka värdet på din bostad när du funderar på att sälja den? Bland annat nya ytskikt och slipade golv.

När det kommer till att öka värdet på sitt hem inför en bostadsförsäljning finns det många knep att ta till – allt från att måla väggar och lister till tapetsering och fräscha vitvaror. Du som har ett slitet ekgolv i massivt trä och bor i huvudstaden, kan enkelt och smidigt anlita en expert för golvslipning i Stockholm.

Kanske vill du också byta golv till ett i trä som håller genom åren. I en artikel i Sköna Hem får du alla tips du behöver för att välja rätt golv.

En drömbostad i New York

Du kanske inte kan hitta en så fin lägenhet (eller ha råd med) som Isabella Löwengrip har gjort i New York. Men det går alltid att skapa sig ett trivsamt och fint hem, både för sin egen del och inför en bostadsförsäljning med syfte att öka värdet.

I Svenska Dagbladet Perfect Guide går det att läsa vidare om den lyxiga lägenheten på Manhattan i New York. Isabella Löwengrip har sin bostad invid Central Park och betalar cirka 146 000 kr i hyra varje månad för denna pärla. För det får hon 200 kvadratmeter bostadsyta, med tre sovrum, flertalet badrum och en stor klädkammare. Från de stora fönstren som täcker väggarna ut mot staden syns både tak och andra lägenheter, liksom en vy som sträcker sig långt bort. Lägenheten har genomgående golv i massivt trä och ett badrum helt i marmor med både dusch och badkar, givetvis. I samma artikel går det vidare att läsa om hur entreprenören och storbloggaren planerar att bo i staden 6 månader om året.

Bostadsmarknaden ser ökade priser igen

Det kan vara dags att sälja bostaden om du har väntat på det rätta läget, i en artikel i Dagens Nyheter går det nämligen att läsa om hur bostadspriserna fortsätter uppåt. Och det på bred front. Det började i mars då statistiken för första gången på flera år inte visade minussiffror, någonstans alls. På ett år har bostadsrättspriserna i stället stigit med tre procent, men i centrala Stockholm och i Storgöteborg har priserna gått upp med en procent. I Storstockholm har de stigit med tre procent.