Öka värdet på din bostad

Något som verkligen brukar öka värdet på en bostad är att renovera – och det särskilt badrummet. Men vad finns det för andra tips och tricks som gör att värdet höjs? 

I ÖP går det att läsa om hur lite tid och pengar på att fixa till och framförallt – snygga till – sin bostad innan man säljer den, ofta ger ett bättre slutpris. Sedan är det så att vissa renoveringar verkligen lönar sig mer än andra. Nya köksluckor och fräscha fogar, inte minst i badrummet, gör att värdet ökar eftersom det ger ett bättre helhetsintryck av hela lägenheten. Sedan är det vidare så att all typ av renovering inte lönar sig. Enligt experter, alltså mäklare, är det oftast värt att lägga ner ett par tusen på att verkligen fräscha upp, men att vända upp och ner på hela bostaden lönar sig inte på samma sätt. Överlag gäller det att alla ytskikt ska vara relativt fräscha, ommålade om inte annat. Se alltså över lister och trösklar samt socklar och karmar. Men om huset eller lägenheten i stället är ett totalt renoveringsobjekt, låt det vara så, det finns de som vill ha en helt ”clean sheet” att börja med också. På https://www.maklarhuset.se/vasteras finns det massor av bostäder i Västerås att kolla in, eller sälja sin bostad via.

Rensa ytor och häng upp tavlor på stora väggytor

För att ytterligare höja priset vid en eventuell försäljning av bostaden kan man lära sig av experters tips i inredningsmagasinet Residence. Bland annat tipsas det om att rensa ytor, som att till exempel rensa sidobord och hyllor från foton och småprylar. Häng tavlor ovanför soffan och sidobänken för att få till en bra känsla, utan stora, tomma väggytor.

Att få in lite guldstänk i badrumsinredningen är höstens trend, säger Felicia Sobocki, badrumsbloggare och operativt ansvarig på Badhem.se. Exempelvis finns det nu blandare i både guld och koppar som garanterat blir en vacker inredningsdetalj som sticker ut – Expressen