Sälj bostaden dyrt

Bostadsmarknaden de senaste åren har varit riktigt svajig, ena dagen säljs husen dyrt och andra säljs det riktigt billigt. Så vad är knepet bakom att få en ordentlig få upp prislappen på hemmet man vill sälja? Här är några enkla tips.

När du ska sälja din bostad vill du säkerligen tjäna en bra slant på försäljningen. Men vad är det egentligen som man behöver göra för att öka värdet på sin bostad, egentligen? Det finns en rad olika saker som man kan göra såsom att satsa på styling, renovering och annat. Men en sak som många missar att ha i åtanke är att tänka kring vilken målgrupp det är man säljer bostaden till. Säljer du ett hus med flera rum kanske den optimala målgruppen att rikta sig till är barnfamiljer och inte den unga vuxna som ska köpa sitt fösta boende till exempel.

“Ställ dig själv frågan; vem säljer jag till? När du vet svaret kan du anpassa och göra om sovrum och andra utrymmen efter målgrupp. Det kan till exempel vara att göra om en större garderob till ett mysigt barnrum för att visa på att bostaden kan lämpa sig även till en mindre barnfamilj”, säger optimeringskonsulten Fanny Schulstad i en intervju med Göteborgs Posten.

Ett annat tips för att få ut mer av försäljningen är att tänka kring hur du presenterar hemmet rent generellt. Första intrycket av ett hem är redan i trappuppgången eller på garageinfarten, och sedan hallen. Se till att göra det så inbjudande som möjligt och undvik att möblera för trångt i de mindre utrymmena, just som hallen är ett bra exempel på. När spekulanterna sedan är i hemmet är det fler saker du bör ha tänk på innan visningen – utöver stylingen alltså. Finns det till exempel några fogar eller lister att se över? Få spekulanter vill betala dyra pengar för ett hem som kräver en rad olika renoveringar, oavsett om det är småfix eller större saker som behövs åtgärdas. Så om det finns aspekter i hemmet som behöver fräschas till, såsom att måla ett extra lager färg på en vägg eller byta ut fläktkåpan i köket, är det bra att du som säljare gör detta i god tid innan visning för chans att få sålt till ett bättre pris.