Skapa härligt uterum i trädgården

Det finns inte mycket som är mysigare och roligare än att planera trädgården och fixa så att man får till en härlig oas att umgås i för soliga dagar och varma kvällar. Med rätt inredning utomhus, härliga odlingar och avskärmning i trädgården kan man få till ett fantastiskt uterum i trädgården, eller flera! 

Det finns många knep för att få till en mysig och ombonad känsla i trädgården, skapa en plats som bjuder in till härligt utehäng! Trädgårdsprodukter som gör tomten ännu bättre finns på http://wernamodesign.se/.

Inspireras av Ernst

Ingen har väl undgått vem Ernst Kirschsteiger är, pyssel och inredningskungen som är expert på att skapa mysig magi i hem och trädgårdar. I Expressen ges det tips kring hur man kan skapa ett härligt uterum i trädgården i sann Ernst-anda. Det handlar om att bona om ordentligt och våga testa nya grejer. Det första man ska satsa på i skapandet av sommarens härligaste plats är att fixa många sittplatser, gärna på flera ställen i trädgården. Sedan är det dags att plocka fram textilier. Det ger en ombonad känsla till uteplatsen. Ös på med kuddar, filtar, dynor och dukar – men glöm inte att ta in dem om det regnar eller när det är kväll. Ett annat tips är att ha speciella krukor runt om på tomten, i stället för bara vanliga. En skottkärra, konservburkar och baljor fungerar utmärkt att plantera snygga blommor i. En viktig sak i skapandet av ett härligt uterum är belysning. Häng upp ljusslingor och placera ut lyktor på passande platser för att ge extra ljus i mörkret framåt kvällen. Något som förhöjer känslan av att ha ett eller flera olika rum i trädgården är saker som skärmar av, köp eller varför inte bygg en egen skärmvägg eller spaljé i trädgården, läs mer om hur du bär dig åt i denna artikel.

Odla färska kryddor

Det finns inte mycket som ger känsla av hemtrevnad som egenodlade kryddor, så självklart ska du också ha detta i din trädgård! Skapa en odlingslåda eller olika krukor för favoritkryddor som basilika, rosmarin, oregano, persilja, timjan och citronmeliss bland andra. Läs mer om hur de olika kryddorna odlas och behandlas på bästa sätt i följande artikel i Göteborgsposten.