Världens djupaste pool

En del nöjer sig inte med att bada i poolen eller badtunna på tomten, utan de vill hitta en lite större pool än så. Världens djupaste pool kommer att byggas i England, men den får ingen turist bada i.

4300207-boy-swimming-under-water

Att ha en pool eller badtunna i trädgården i all ära. Men den riktigt coola och fina poolen kan man inte fixa i sin trädgård. Om det inte är så att man är miljardär eller har världens största tomt, det vill säga. Ska man uppleva en riktigt bra pool gäller det alltså att bege sig till någon form av badhus eller kanske ett hotell. Det finns nämligen riktigt häftiga pooler runt om i världen.

Världens djupaste

När det kommer till fantastiska pooler, är England på väg att bygga en som kommer att bli världens djupaste. Poolen planeras bli 50 meter lång och lika djup. I och med detta kommer poolen alltså att slå världsrekord. Det är Essex University som planerar denna pool som kommer att finnas i Colchester i England. Poolen ska vara till för att simulera både yttre rymden och kunna skapa en djuphavskänsla. Med dessa egenskaper blir poolen ledande i Europa vad gäller rymd- och marina forskningscentrum. Essex University samarbetar nu med bolaget Blue Abyss för att kunna förverkliga det här fascinerande pool-projektet. Poolen kommer till en början inte att vara ämnad för turister eftersom den är lite för djup. Tappar man till exempel ett par glasögon eller ett smycke i poolen, blir det väldigt svårt att dyka ner och fiska upp den. Läs mer.

Lång pool för turister

För alla som nu blivit lockade att bada i en stor pool, finns det faktiskt en som är världens största pool om man ser till total yta och som är avsedd för turister. Den ligger i San Alfonso del Mar i Chile. Tyvärr är poolen endast 3,5 meter djup men den är däremot en dryg kilometer lång.